"Spins 45"

“Spins 45”

Wiskunde tastbaar maken met behulp van driedimensionale ontwerpen die zijn ontstaan vanuit een wiskundige vergelijking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stelling van Pythagoras a2 + b2 = c2. Op deze manier probeer ik de angst voor wiskunde weg te nemen en laat zien dat de wiskunde lang niet zo ontoegankelijk is als vaak wordt gedacht. Ik maak het onbegrijpelijke begrijpelijk doordat het visueel en tastbaar wordt. Zo wordt het wiskundige sculptuur aantrekkelijk en verpakt in schoonheid.

In “Spins 45” zijn alle hoeken in het zinken ontwerp 45 graden, in het houten deel van het sculptuur dat in verbinding staat met het zinken is ook de hoek van 90 graden aanwezig. Het sculptuur is een “verbeelding” van de stelling van Pythagoras en het gaat hier specifiek over de verhouding 1 : 1 : V2, in deze stelling zijn alleen hoeken van 45 en 90 graden aanwezig, in dit sculptuur is dit ook het geval. Het is gemaakt van Douglas hout, zink 16 en koud gepatineerd. Afmetingen zijn ca. 25 x 20 x 150 cm.