The adventures of Pi

Het getal pi is de verhouding tussen de omtrek en de diameter van een cirkel. In de wiskunde hebben formules waarin pi (π) voorkomt meestal met een cirkel, ellips of bol te maken, in deze serie vind je deze ronde vormen terug in het ontwerp.

“4 Quarters”

“4 Quarters” is een wandsculptuur, dat is opgebouwd zoals de naam al zegt, uit 4 kwart cirkels, het ontwerp is gemaakt van gepatineerd zink 20 (1,8 mm dik) de afmetingen zijn ca. 130 x 90 x 10 cm.

No Wasted World
Voor het project No Time To Waste hebben we met een fysiek tastbaar beeld de “wereld” weergegeven. Het beeld “No Wasted World” is opgebouwd uit allemaal gerecyclede en reststukken staal, koper, zink en messing e.d. een ode aan de circulaire economie.
We hebben geprobeerd duidelijk te maken dat je met materialen uit de circulaire economie en reststukken, prima een tastbaar driedimensionaal beeld te maken is.
Voor mij als kunstenaar vind ik het belangrijk dat hetgeen dat mij inspireert (de geometrie en wiskunde) terug te vinden is in mijn ontwerpen.
In No Wasted World zie je dat in de hele opbouw van het beeld, het binnenwerk is gemaakt van allemaal rond gewalste cirkels die de basis vormen van het geheel.
De schil is gemaakt van allemaal geometrisch/wiskundige vormen zoals bv. vierkanten, rechthoeken, driehoeken, cirkels en trapeziums enz.
Kortom alle mogelijke wiskundige stellingen zijn toegepast in het beeld.

 

Two Rays Only

Two Rays Only is een ontwerp dat in opdracht is gemaakt, de wens van de opdrachtgevers was om de initialen van de achternamen in het beeld te verwerken, verder heb ik als kunstenaar geheel de vrije hand gekregen om het beeld “mijn eigen” te maken. De geometrie in het sculptuur: het gehele sculptuur is opgebouwd met twee verschillende stralen (radiussen) nl. r = 40 cm en r = 50 cm, hieraan is de naam van het sculptuur ontleend.

 

 

 

 

The “Cube Root”

De “Cube Root”  is een vertaalslag van een wiskundige vergelijking naar een driedimensionaal beeld, het is nl. de grafische weergave van de derdemacht wortel uit een getal. De uitkomsten hiervan worden vervolgens weergegeven op de x en y as in een grafiek, hierdoor ontstaat het beeld.

Het is gemaakt van een zinken koker profiel 50 x 50 mm, de totale afm. zijn 120 x 100 x 250 cm, incl. bankirai sokkel.