Projecten en Thema’s

Hier vind je speciale projecten met bv andere kunstenaars en thema’s die ik voor bijzondere gelegenheden heb gedaan.

Thema’s: Artem@Artis (project n.a.v. 100 jaar Bauhaus), Het leven van Vincent van Gogh, Modest Moessorgski concert “schilderijen van een tentoonstelling”

Artem@Artis

In het Bauhaus-jubileumjaar 2019 verbindt het grensoverschrijdende kunstproject ARTEM @ ARTIS Duitse en Nederlandse kunstenaars met ambachtelijke ondernemingen. In de geest van de oprichter van Bauhaus, Walter Gropius: “… we moeten allemaal terug naar het vaartuig.”

Kunsten en ambachten

Op 18 maart 2019 werd het grensoverschrijdende kunstproject ARTEM @ ARTIS gelanceerd.

ARTEM en ARTIS betekenen (vertaald uit het Latijn): kunst en ambachten. Voor dit kunstproject werden kunstenaars uit Duitsland en Nederland uitgenodigd om een ​​projectidee aan te vragen bij ARTEM @ ARTIS. Het punt is dat ambacht uit verschillende disciplines en kunst van verschillende genres samenkomen. In deze zin, een coöperatief werk en een speels , experimentele interactie tussen Duitse en Nederlandse kunstenaars en ambachtslieden ontstaat. Het doel van het project is de gezamenlijke tentoonstelling, die de artistieke resultaten presenteert in het Kunsthaus Bocholt in september en oktober 2019. De opening vindt plaats op donderdag 19 september 2019 om 19.00 uur.

 

Het leven van Vincent van Gogh

Polygoon I

Een ontwerp gemaakt voor de expositie “Een ontmoeting met Vincent van Gogh”.  Inspiratie voor dit werk is gebaseerd op de laatste levensfase van van Gogh, in deze periode sneed hij zijn oor af. De polygoon is gemaakt van zinken koker van 10 x 10 cm en de totale afmetingen zijn 100 x 20 x 300 cm. Het ontwerp is gepresteerd op een bankirai sokkel.

 

 

“Schilderijen van een Tentoonstelling”

Uit het werk van de Russische componist Modest Moessorgski “schilderijen van een tentoonstelling”: De Hut van Baba Yaga, zink en koper afmeting ca. 60 x 80 cm.

 

De Grote Poort van Kiev, afm ca. 60 x 80 cm, koper en zink op paneel.