The world according Hamilton

De wereld volgens Hamilton is afgeleid van het hamiltonpad, een pad langs knooppunten in een graaf waarbij elk knooppunt precies één keer op het pad ligt en het pad allemaal verschillende hoeken kan maken. De naam hamiltonpad komt van de Ierse wiskundige Sir William Rowan Hamilton.

Deze serie wordt gekenmerkt door de diversiteit van grote van hoeken in de ontwerpen, door verschillende stompe of scherpe hoeken in een ontwerp toe te passen vind je in het beeld bijzondere visuele verrassingen. Niet zelden zitten meerdere abstracte vormen in één beeld verscholen waardoor deze beelden vanuit verschillende standpunten, steeds wisselende perspectieven bieden.

Special Polyhedra IX

De Special Polyhedra IX is een beeld dat bepaald wordt door de symmetrie, het is een veelvlak opgebouwd uit een zestal parallellogrammen, ook wel een parallellepipedum ( een driedimensionaal zesvlak, waarvan alle zijden bestaan uit parallellogrammen die paarsgewijs gelijk zijn) genoemd, de onderkant is afgevlakt en draagt er tevens zorg voor dat het beeld zelfstandig kan “staan”. Het is gemaakt van zink 20 en koud gepatineerd. De afm. zijn ca. 35 x 10 x 40 cm.

Twisted Irregular Hexahedron

De “Twisted irregular hexahedron” is een soort van zesvlak maar dan op een bijzondere manier, zowel de buitenkant als de binnenkant zijn beide zesvlakken opgebouwd uit zes ongelijkzijdige driehoeken. Deze driehoeken zijn ook nog eens telkens 180′ gedraaid t.o.v. elkaar, dat staat borg voor de bijzondere vorm van het sculptuur. Het is gemaakt van geborsteld koud gepatineerd zink 16 en de afmetingen zijn 35 x 20 x 35 cm.

 

Complicated Triangels

Het sculptuur “Complicated Triangels” bestaat uit drie rechthoeken die in de diagonaal zijn omgezet en zo de vorm krijgen van twee ongelijkzijdige driehoeken. Door deze onder verschillende hoeken met elkaar te verbinden ontstaat een hele gecompliceerde compositie die zich moeilijk laat duiden. Dit sculptuur komt het best tot zijn recht als je het in werkelijkheid kan bekijken, pas dan komt de ware aard van het beeld tot volle glorie.

Het beeld is gemaakt van zink 20 (1,5 mm dik) en de oppervlaktebehandeling aan de binnenkant is koud gepatineerd en de buitenkant is geborsteld, de afmetingen zijn ca. 25 x 25 x 15 cm.

 

Flash.

De “Flash”  is een geometrisch sculpture van zinken koker 50 x 50 mm. Door met hoeken van 90′, 45′ en diens aangrenzende hoek van 135′ te werken zijn in dit ontwerp diverse wiskundige figuren te herkennen. Vanuit welke positie je het ook bekijkt, steeds weer veranderd het ontwerp van vorm. Afmeting incl. hardhouten sokkel 340 x 120 x 45 cm.