The world according Hamilton

Deze serie wordt gekenmerkt door de diversiteit van grote van hoeken in de ontwerpen, door verschillende stompe of scherpe hoeken in een ontwerp toe te passen vind je in het beeld bijzondere visuele verrassingen. Niet zelden zitten meerdere abstracte vormen in één beeld verscholen waardoor deze beelden vanuit verschillende standpunten, steeds wisselende perspectieven bieden.

Flash.

De “Flash”  is een geometrisch sculpture van zinken koker 50 x 50 mm. Door met hoeken van 90′, 45′ en diens aangrenzende hoek van 135′ te werken zijn in dit ontwerp diverse wiskundige figuren te herkennen. Vanuit welke positie je het ook bekijkt, steeds weer veranderd het ontwerp van vorm. Afmeting incl. hardhouten sokkel 340 x 120 x 45 cm.

 

Hamilton vier in kubus

De Hamilton vier is gemaakt van stukjes koperen buis van 22 mm, deze zijn samengesteld tot vier strangen. Deze strangen zijn onder hoeken van 60 graden aan elkaar verbonden. Vanuit welk standpunt je het ontwerp ook bekijkt je ziet steeds een ander figuur in hetzelfde ontwerp.

 

 

The Hamilton Vier.

Een wiskundige vergelijking, alle hoeken zijn 60 graden. Ontwerp gemaakt van zinken kokerprofiel ook in driehoek vorm met hoeken van 60 graden. Verrassende vormen in het ontwerp wanneer je het vanuit andere standpunten bekijkt.