"Spins 30/60"

“Spins 30/60”

Wiskunde tastbaar maken met behulp van driedimensionale ontwerpen die zijn ontstaan vanuit een wiskundige vergelijking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stelling van Pythagoras a2 + b2 = c2. Op deze manier probeer ik de angst voor wiskunde weg te nemen en laat zien dat de wiskunde lang niet zo ontoegankelijk is als vaak wordt gedacht. Ik maak het onbegrijpelijke begrijpelijk doordat het visueel en tastbaar wordt. Zo wordt het wiskundige sculptuur aantrekkelijk en verpakt in schoonheid.

In “Spins 30/60” zijn alle hoeken in het zinken ontwerp 30 en 60 graden, in het houten deel van het sculptuur dat in verbinding staat met het zinken is de aangrenzende hoek van 60 graden aanwezig (120 graden). Het sculptuur is een “verbeelding” van de stelling van Pythagoras, het is gemaakt van Douglas hout, zink 16 en koud gepatineerd. Afmetingen zijn ca. 40 x 60 x 160 cm.