Doors of Europe  (Shared Flat VI)

Doors of Europe (Shared Flat VI)

De “Doors of Europe” is een ontwerp waarin ik mij heb laten inspireren door het A4, wanneer het mogelijk zou zijn om het ontwerp weer in elkaar te vouwen hou je een plat vlak over met de verhoudingen van het A4.

De vier onderdelen van het ontwerp staan symbool voor de vier vrijheden van Europa nl. vrij verkeer van personen, van goederen, van diensten en van kapitaal. Het “open ” karakter van het ontwerp (geopende deuren) staat symbool voor de open grenzen van Europa. Wanneer we het ontwerp in elkaar zouden vouwen ontstaat een gesloten geheel (A4), wat weer symbool staat voor de eenheid van Europa.

Dit ontwerp is gemaakt van zink 16 en heeft als afm. hoogte 200 cm x lengte 200 cm en een breedte van 180 cm. Het patina van het zink zal in de loop de jaren nog veel mooier en egaler donker gekleurd worden en het is tevens de bescherming van het onderliggende zink.

De onderstaande serie foto’s geven een beeld dat je ziet wanneer je om het sculptuur heen loopt, steeds weer een geheel ander beeld.