FIT  Tetraëder

FIT Tetraëder

FIT tetraëder is een ontwerp dat bestaat uit vijf individuele tetraëders van zink 16 die “in elkaar zijn geweven”, de afmeting van de individuele tetraëder is 30 x 30 x 30 cm, het complete “geweven” ontwerp heeft afmetingen van ca. 35 x 35 x 35 cm.

Het originele ontwerp komt uit de origami kunst en is van Thomas C. Hull universitair hoofddocent wiskunde en staat bekend om zijn expertise in de wiskunde in het vouwen van papier.

Five Intersecting Tetrahedra (FIT), is waarschijnlijk het populairste model van het geweven veelvlaktype (en ook een interessant wiskundig object). Een tetraëder van gelijkzijdige driehoeken heet een regelmatig viervlak, deze tetraëder past precies in een kubus waarvan de diagonalen even lang zijn als de ribben van het viervlak. Hij heeft tetrahedrale symmetrie.