YinYang

YinYang

“YinYang”

Mijn verbeelding van het YinYang symbool. Yin en Yang zijn twee helften van de universele energie Qi. Ze zijn tegenpolen maar vullen elkaar tevens aan, zoals het symbool uitbeeldt.  Het yin-yangsymbool is de Oud-Chinese voorstelling, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). De twee halve cirkels zijn in mijn ontwerp op een andere wijze weergegeven dan in het originele symbool, de mannelijkheid wordt in mijn ontwerp ook nog weergegeven door de driehoek met de punt naar boven, de vrouwelijkheid wordt weergegeven door de driehoek met de punt naar beneden. De tegenpool principes vind je ook terug in het ontwerp, de ene driehoek is het pure zink terwijl de andere driehoek geheel is afgewerkt en gelakt en de halve cirkel driehoeken staan ook tegengesteld aan elkaar.

Het sculptuur is gemaakt van zink 16, de afmetingen zijn 50 x 25 x 50 cm.