No Wasted World

No Wasted World

U bent van harte welkom in ons atelier/beeldentuin aan de Zuppeldseweg 2 in Heerde, bel even 06 55302578.
Voor het project No Time To Waste ben ik een samenwerkingsverband met Paul Klaasen van Smederij Klein Projekt aangegaan.
In mijn werk als kunstenaar kom ik regelmatig in aanraking met het constructiewerk maar het ambacht van het smeden was mij tot heden onbekend.
Door de samenwerking in dit project met Paul heb ik een beetje mogen ruiken aan het vak van smid en een klein beetje de ins en outs van het smidsvak mogen ervaren.
Het vereist heel andere vaardigheden dan waar ik bekend mee ben en was dus een bijzondere uitdaging. Een prettige samenwerking waarin we elkaars vak hebben leren respecteren en waarderen.
Voor het project No Time To Waste hebben we met een fysiek tastbaar beeld de “wereld” weergegeven. Het beeld “No Wasted World” is opgebouwd uit allemaal gerecyclede en reststukken staal, koper, zink en messing e.d. een ode aan de circulaire economie.
We hebben geprobeerd duidelijk te maken dat je met materialen uit de circulaire economie en reststukken, prima een tastbaar driedimensionaal beeld te maken is.
Dat we onze wereld moeten behouden en er erg zuinig op moeten zijn, hebben we in No Wasted World duidelijk gemaakt door het vast te leggen aan een zelf gesmede ketting met grote ronde schakels en het is met een grote gesmede pen verankert aan een boomstam.
Voor mij als kunstenaar vind ik het belangrijk dat hetgeen dat mij inspireert (de geometrie en wiskunde) terug te vinden is in mijn ontwerpen.
In No Wasted World zie je dat in de hele opbouw van het beeld, het binnenwerk is gemaakt van allemaal rond gewalste cirkels die de basis vormen van het geheel.
De schil is gemaakt van allemaal geometrisch/wiskundige vormen zoals bv. vierkanten, rechthoeken, driehoeken, cirkels en trapeziums enz.
Kortom alle mogelijke wiskundige stellingen zijn toegepast in het beeld.
Zo kunnen we denk ik wel stellen dat wiskunde niet alleen waar is, maar ook nog eens erg mooi.