Angled Triangels

Angled Triangels

Het ontwerp is geheel geïnspireerd op de Bauhaus stijl, minimalistisch, puur abstract, objectief en zonder emotie. Het gaat om de kracht van de eenvoud, het verenigen van kunst en techniek.  Kunst en ambacht worden aan elkaar gekoppeld, het “Gesamtkunstwerk” -een synthese van kunst- toegepast in de hedendaagse tijd. (Walter Gropius).

Het sculptuur is gemaakt van het pure en duurzame materiaal zink, een materiaal dat al eeuwen bij de (ver)bouw wordt toegepast. Het is een betrouwbaar materiaal dat heel lang meegaat (het patina, de oxidelaag, beschermt het onderliggende materiaal) en na deze lange levensduur weer gerecycled kan worden. Het patina geeft het zink ook nog eens een bijzondere uitstraling vooral wanneer het buiten in de natuur staat.

Het sculptuur bestaat uit twee ongelijkzijdige driehoeken, puur abstract en geometrisch. In het ontwerp worden de twee driehoeken 180’ ten opzichte van elkaar gedraaid en de extra hoek in het sculptuur maakt het mogelijk de twee driehoeken met elkaar te verbinden (Bauhaus filosofie). Het is gemaakt van zink 20 (1,5 mm dik), de afmetingen zijn 100 x 90 x 200 cm.