Artem@Artis een Hommage aan 100 jaar Bauhaus

Artem@Artis een Hommage aan 100 jaar Bauhaus

Artem@Artis

In het Bauhaus-jubileumjaar 2019 verbindt het grensoverschrijdende kunstproject ARTEM @ ARTIS Duitse en Nederlandse kunstenaars met ambachtelijke ondernemingen. In de geest van de oprichter van Bauhaus, Walter Gropius: “… we moeten allemaal terug naar het vaartuig.”

Kunsten en ambachten

Op 18 maart 2019 werd het grensoverschrijdende kunstproject ARTEM @ ARTIS gelanceerd.

ARTEM en ARTIS betekenen (vertaald uit het Latijn): kunst en ambachten. Voor dit kunstproject werden kunstenaars uit Duitsland en Nederland uitgenodigd om een ​​projectidee aan te vragen bij ARTEM @ ARTIS. Het punt is dat ambacht uit verschillende disciplines en kunst van verschillende genres samenkomen. In deze zin, een coöperatief werk en een speels , experimentele interactie tussen Duitse en Nederlandse kunstenaars en ambachtslieden ontstaat. Het doel van het project is de gezamenlijke tentoonstelling, die de artistieke resultaten presenteert in het Kunsthaus Bocholt in september en oktober 2019. De opening vindt plaats op donderdag 19 september 2019 om 19.00 uur.

Met de “Angled Triangles” heb ik ingeschreven op dit project en ben ik uitgekozen door de jury. Het sculptuur is opgebouwd uit twee gehoekte driehoeken die in elkaar geschoven zijn. De hoeken in het sculptuur zijn allemaal 60 en de nevenhoek 120 graden. Het is gemaakt van een extra zware kwaliteit zink. Dit bericht zal regelmatig worden geüpdatet omdat het project nog in opbouw is.

Het ontwerp nadert zijn voltooiing, het moet nog verder worden geschuurd en gepolijst en dan moet het “opgedonkerd” worden, zodra het beeld buiten wordt geplaatst zal de natuur zijn invloed gaan uitoefenen en het zijn bijzondere uiterlijk gaan geven doordat het patina zijn werk gaat doen.