Right Angle

Right Angle

“Right Angle” is een beeld dat is geïnspireerd op de stelling van Pythagoras, alle hoeken in het beeld zijn zoals een vereiste voor deze stelling 90º. Wanneer je het beeld aandachtig gaat bekijken zul je waarschijnlijk allerlei kubus/vierkant vormen erin gaan ontdekken, vanuit welke hoek je het ook bekijkt je komt steeds weer een andere vorm tegen. Het beeld is gemaakt van zinken kokerprofiel 50 x 50 mm, de afmetingen zijn ca. 140 x 140 x 100 cm.

De kubus of ook wel de hexaëder genoemd staat zoals Plato beweert symbool voor het element aarde. Zo heeft Plato aan alle vier elementen allemaal een geometrisch symbool gegeven, de octaëder staat voor het element lucht, de icosaëder staat voor water en de tetraëder staat voor vuur.

Vierkanten en rechthoeken roepen een gevoel van gelijkheid en stabiliteit op. Alle hoeken zijn 90º, die symbool staan voor orde, rationaliteit en zakelijkheid.
De vierkant en rechthoek wekt vertrouwen en staat voor eerlijkheid.