Two Rays Only

Two Rays Only

Two Rays Only is een ontwerp dat in opdracht is gemaakt, de wens van de opdrachtgevers was om de initialen van de achternamen in het beeld te verwerken, verder heb ik als kunstenaar geheel de vrije hand gekregen om het beeld “mijn eigen” te maken.

De symboliek in het ontwerp: de letters M en N zijn duidelijk zichtbaar, in de N zie je vanaf de zijkant een abstracte driehoek met de punt naar beneden (het symbool van de vrouw), in de M zie je de driehoek met de punt naar boven (symbool van de man), de gehele zijkant vormt een zandloper, het symbool van de tijd, de koppeling van de M met de N vormt samen de S dat ook staat voor samen.

De geometrie in het sculptuur: het gehele sculptuur is opgebouwd met twee verschillende stralen (radiussen) nl. r = 40 cm en r = 50 cm, hieraan is de naam van het sculptuur ontleend.

De afmetingen van het beeld zijn ca. 60 x 140 x 210 cm en is gemaakt van zink 16 en koud gepatineerd, het beeld staat gepresenteerd op een beton sokkel 100 x 100 x 10 cm.