Plato's Water

Plato’s Water

Plato gaat ervan uit dat het kleinste deeltje (partikel) van elk element een welbepaalde geometrische vorm heeft: tetraëder (vuur), octaëder (lucht), isocaëder (water), en kubus (aarde)

Plato’s Water is mijn geometrische vertaling van het element water. De filosoof Plato heeft aan alle van de vier elementen een geometrische betekenis gegeven. Voor het element water staat de icosaeder of ook wel het twintigvlak genoemd.

Het ontwerp is opgebouwd uit twintig gelijkzijdige driehoeken van zink, om het ontwerp wat dynamischer te houden zijn er een aantal driehoeken zo geplaatst dat het ontwerp open blijft en de kijker meer uitdaagt om te onderzoeken. Het ontwerp is gemaakt van zink 14 en de afmetingen zijn ca. 40 x 40 x 60 cm. het sculptuur is gepresenteerd op een sokkel van acrylaatglas.